home CuteCarry Style Analysis, Personal Coaching, women fashion MASIH BOLEH TAMPIL KURUS, WALAUPUN BADAN TAK SUSUT

MASIH BOLEH TAMPIL KURUS, WALAUPUN BADAN TAK SUSUT

Gembira betul bila mentee dia duk tegur badan dah susut ke..

Masalah seorang jutawan tersohor, Dr Niki mempunyai terlalu banyak baju tetapi tidak tahu hendak pakai yang mana. Ini adalah simptom bila TIMBANGAN BADAN NAIK KILO-KILO. Lebihan lemak di sesetengah bahagian badan membuatkan dia jadi fobia apabila memilih pakaian kerana takut nampak gems.
Penyelesaian yang paling bagus dan senang ialah pakai baju style kelawar untuk nampak langsing. Tetapi masalahnya bila pakai baju sebegitu dia lagi nampak gems dan rendah.
Tragedi sungguh.

Oleh itu saya dan team CuteCarry, Puan Mira telah datang membantu dan menjalankan sesi CuteCarry Style Analysis (CSA).

Proses pertama ialah SELIDIK :
Setelah diselidik, gaya personaliti Dr ialah kategori TRENDY. Kerjayanya ialah dalam kategori MENTOR iaitu membimbing seseorang itu menjadi JUTAWAN. Pakaian mesti berlandaskan kearah itu. Warna yang sesuai dengan dia adalah kategori MALAM, dan bentuk badannya adalah round.
Saya tidaklah meneliti bentuk badannya atau ambil ukuran sebab client wanita, oleh itu team cutecarry iaitu Mira telah membantu saya untuk sesi tersebut.

Kedua ialah SISIH :
Banyak baju yang tidak sesuai saya letak tepi supaya dia tidak confuse lagi ketika hendak memilih baju.

Proses ketiga ialah SUAI PADAN :
Mix and match memang proses yang paling fun.

Pakaian yang mempunyai potongan seperti baju kelawar yang menutup bahagian atas badan.
Nampak kurus bergaya dengan potongan baju kurung moden berwarna hitam yang simple dan minimal ini.
Bandingkan mana yang lebih sesuai?
Kain songket dengan potongan baju ala baju kelawar
Wow!! Nampak slim sangat-sangat dengan baju potongan seperti ini. Warna hitam dan corak bunga yang tidak serabut pada baju ini memang ngam dengan dia.
Pemilihan baju yang betul buat anda nampak kurus tau!

Ada banyak lagi proses tau.
Sekarang Dr Niki pun dah mula pandai mix and match. Saya dan team bimbing melalui whatapps je.
Dia pilih sendiri baju.
Dia nampak kurus sangat bila pakai baju hitam bercorak bunga merah putih tu. Mula-mula dia takut tapi akhirnya pakai juga.

Hasilnya ramai yang puji dia kurus. Alhamdulillah.
Hanya memilih pakaian yang sesuai untuk bentuk badan menyebabkan dia nampak kurus.
Kisah bestnya bila dia dah rasa stylo, dia pun ada semangat menguruskan badan. Dalam beberapa hari sahaja, berkilo-kilo hilang. Tak lama lagi kuruslah dia.
Alhamdulillah..

Nak join kelas percuma daftar di group facebook!!

GAYA UNTUK BERJAYA
Klik sini https://www.facebook.com/groups/1970627019846141/?ref=share

hanya untuk wanita.

Sapa nak nampak kurus walaupun badan belum susut?

Comments

comments