Nabil Lu Pikirlah Sendiri de Movie

Hari yang agak sibuk di pejabat, mesyuarat daripada pagi sampai petang. Tapi bila dapat undangan Tayangan Perdana Lu Pikirlah Sendiri Nabil de Movie, mula-mula macam malas nak pergi tapi memang tidak sia-sia saya gigih jugak pergi!

dsc06055

Yes.. masih dalam pakaian pejabat! Tak tukar baju pun!

Ingatkan filem ini macam boring seperti filem Nabil yang dulu (guess!) tapi daripada mula sampai akhir memang saya tergelak. Walaupun filem ini macam simple je jalan ceritanya tetapi memang kelakar.Cerita yang memang untuk remaja!

nabil1

Bersama dengan pengarah filem Nabil Lu Pikirlah Sendiri de Movie, Lady in Red Jacket (middle), Aminah Rhapor.

Walaupun Nabil pelakon utama, tapi dia tidak hadir pada malam, Nabil where are you?

PETITIE STYLE WAR : Puteri Sarah Liyana vs Mila AF

dsc06053

Puteri Sarah Liyana, pelakon utama. She is petite, petite girl. Classy tak nampak dress ni? Walaupun tengok sekali nampak macam baju banduan belang-belang hitam putih, tetapi bila Puteri Sarah pakai, memamg nampak kelas. She can carry this dress well. This dress reminds me of Gwen Stefani in Sweet Escape video.

nabil2

Love the dress, love the hair, love the shoes and love the clutch. Good job. Grade A+

img_0014Mila adalah pelakon pembantu di dalam filem ini dengan memegang watak sebagai Adik Nabil yang masih bersekolah. Mungkin kerana terbawa-bawa dengan wataknya didalam tu, dia pun masih mengekalkan identiti budak sekolahnya dengan pakaian ni semasa mengadakan persembahan pembukaan. Macam student convent nak pergi shopping kat KLCC je..

Sorry Mila, work harder. Grade C-

Click here for Lu Pikirlah Sendiri Nabil De Movie

p/s: IT IS WORTH TO WATCH MEET UNCLE HUSSEIN WITH LAN IN THIS MOVIE!

Thanks to Farhana Poniman for some of the photos!