Weekend Rock & Roll tengkorak look?


Rock and Roll lahhh sangat? CuteCarry in Zara skeleton and bird print t-shirt, skinny from somewhere in Mines, back pack CK Calvin Klein,vintage shades, leather bracelet from some pasar malam

Corak tengkorak dengan print yang agak busy amat popular di zaman 80an. Ketika itu, banyak  t-shirt dengan print tengkorak, gambar-gambar berunsur hantu dan sebagainya. Ia selaras dengan trend lagu-lagu rock yang dengan mat rock dengan rambut merembang yang memang macam hantu! CuteCarry tengok trend tersebut telah kembali beberapa season yang lepas. CuteCarry bukanlah peminat print tetapi hendak juga mencuba. Corak baju Zara tersebut mengingatkan CuteCarry pada cartoon Mumm-ra Thundercats?

1

Waktu zaman ni Cutecarry teramat lah kecil lagi (tetap nak kena stress statement ni nanti kena kata terlalu tua!). Pada zaman itu banyak watak jahat (villain) yang mukanya seperti tengkorak.  Secara tidak langsung,ia kemungkinan dipengaruhi oleh fesyen yang popular pada zaman itu!

Besarnya pengaruh fesyen,sampaikan kartun pun terikut-ikut.