Hantar kurier cepat dan efisyen dengan Mail Boxes Etc (MBE)!

Pernah dengar Mail Boxes Etc (MBE)?  Jika anda tidak pernah mendengar anda mungkin didalam kerugian dan lagi rugi jika anda tidak membaca entry ini sehingga habis atau rugi berganda-ganda jika tidak menggunakan khidmat MBE memahami entry ini. Since it sounds too complicated you must Keep reading… CuteCarry ‘strike a pose’ depan MBE Alamanda Putrajaya! MBE adalah sebuah sebuah one stop centre untuk khidmat penghantaran. It is the world’s largest franchise network of retail shipping, postal, printing and business service centres. Globally, there are more than 6,600 operating centre in over 30 countries, providing convenient and value-addedbusiness services to the small-office/home-office (SOHO) market, corporate “road warriors,” and general consumers. MBE offers a variety of courier, postal, digital printing, document and business services, with convenient locations (shopping malls like Alamanda and Pavilion) and world-class service. Rakan kurier MBE ialah UPS, DHL,City Link Express, Pos Laju and TNT. Seperti yang CuteCarry katakan tadi,ialah adalah pusat kurier setempat!. Contohnya jika hendak menggunakan khidmat Pos Laju, anda tidak perlu lagi bersusah payah parking kereta, beratur di pejabat pos, mengambil nombor giliran dan sebagainya kerana MBE adalah pusat sehenti untuk anda menghantar barangan atau dokumen. Konsepnya, jika anda hendak menghantar barangan melalui Pos Laju iaitu perkhidmatan yang disediakan oleh Pos Malaysia, anda boleh terus ke kaunter MBE dan menggunakan perkhidmatan Pos Laju. Harga yang ditawarkan juga adalah sama seperti harga Pos Laju. Tiada caj tambahan dengan  mutu  perkhidmatan yang sama. Sangat mudah menggunakan MBE:-

Langkah Pertama: Pergi ke kaunter MBE

Langkah Kedua: Mereka akan membungkus barangan dengan cara yang paling sesuai supaya barangan sampai dalam keadaan elok.

Langkah ketiga: Barangan akan ditimbang.

Langkah keempat:Akan akan diberikan panduan tentang perkhidmatan penghantaran manakah yang paling sesuai

Langkah keempat: Isi borang dan barangan akan dihantar!!   Mudah kan?

MBE juga sekarang mengadakan pelbagai kempen sepanjang tahun  seperti :-

-Oct – Dec 2012: E-commerce

-Jan-March 2013 : Students (Upcoming)

-Apr-Jun 2013: SME (small medium enterprise)

-Jul-Sep 2013: YOU (individual)

Kempen ini juga akan disertai dengan PERADUAN…yes… PERADUAN yang anda boleh memenangi pelbagai hadiah menarik. Maklumat lanjut sila LIKE FACEBOOK FANPAGE MBE! MBE juga akan menerbitkan Shipping Guide yang mengandungi pelbagai maklumat berkenaan dengan penghantaran kurier. Apa sahaja yang diingini memang ada didalam panduan ini! MBE adalah syarikat PERTAMA yang menerbitkan panduan ini. Ia akan disiarkan pada pertengahan bulan Oktober 2012. Dapatkan PERCUMA di hampir semu cawangan dan laman web MBE.

Cutecarry telah dijemput oleh MBE untuk ke program bersama media dan blogger. Memang ramai yang juga blogger yang hadir dan pelbagai aktiviti diadakan.

Antaranya ialah mencipta pakaian dengan menggunakan barangan yang sinonim dengan khidmat penghantaran seperti kotak dan sebagainya, CuteCarry diletakkan sama kumpulan dengan Stephanie Liah dan kita pun bersama-sama menghias beliau. Konsep pakaian ialah MISS MBE! Jenuhlah Stephanie dililit dengan plastic dan sebagainya, akhirnya jadilah juga pakaian itu.

There she is, Miss MBE… Miss MBE.. (berangan kan Stephanie tu?(matilah kena carut balik dengan dia.) Kalau nak ke blog  ibu yang vogue ni,  sila click di sini).

Best juga CuteCarry dapat jumpa dengan blogger-blogger yang lain. Lepas habis event kita makan!!!! Lokasi MBE terletak di shopping mall, oleh yang demikian senanglah jika kita hendak menghantar barangan dan sebagainya. Kaunter MBE boleh didapati  di Alamanda Putrajaya, Bangsar Shopping Centre,Bangsar Village, Empire Shopping Gallery dan Pavilion KL. Sila like fanpage MBE.