CuteCarry @ Premiere Istanbul Aku Datang

CuteCarry at the premiere of Istanbul Aku Datang. (sebelum meneruskan entry ini minta maaf kerana kualiti gambar kurang memuaskan. Guna camera phone dan bukan my Sony!)

Colour blocking. Bila ditanya CuteCarry beri  jawapan konon-kononnya warna-warni Istanbul, tetapi sebenarnya CuteCarry hanya mix and match dengan apa yang ada didalam wardrobe.  TIADA PEMBELIAN BAJU BARU, RECESSIONISTA konsepnya…semua item diatas telah dipakai dan ditunjukkan didalam blog ini..erm..not quite, that is a brand new sunglasses! Jaket dah pakai lebih kurang 3 kali, yellow top 2 kali, beg Furla tu memang dah banyak kali carry dan seluar tu dah berjuta kali rasanya. So, I think I cannot wear that seluar anymore kut..but I luv it..should I stop wearing it?)

Antara perkara-perkara yang akan dilakukan oleh CuteCarry selepas menonton Istanbul Aku Datang ialah:-

i. I am so gonna go to Istanbul (quick fact:- don’t get the fact wrong, Istanbul is not a capital city of Turkey.. Ankara is)

ii. I am so laughing..yes,funny romantic movie

iii.I am like literally so going to eat kebab after the premiere but due to the fact that it is like 11.30 pm and I don’t want to get fat, I just let the craving go!

iv.I am so nak makan maggi asam laksa!

Istanbul Aku Datang adalah sebuah filem romantik komedi yang penggambarannya 100% dibuat di Istanbul, Turkey.   Ia mengisahkan Dian (Lisa Surihani) ke Istanbul supaya teman lelakinya melamarnya untuk kahwin. Paling best ialah Dian juga seorang blogger.. yeayyyyyyyy, blogger. Hidup -hidup blogger! Kesimpulannya lawakla cerita ini. Tidak guna untuk CuteCarry cerita panjang-panjang disini sebab CuteCarry bukanlah pakar berkenaan filem; selalunya kalau ke premiere filem CuteCarry hanya analisa apa yang dipakai oleh tetamu yang hadir, fashion is my territory tetapi filem hanya boleh tengok! Did I just saw Radley and Le Sport Sac bags, juicy Couture and Armani Exchange sunglasses in this movie?

Istanbul Aku Datang adalah filem  Red Film Sdn Bhd. CuteCarry pernah buat cameo appearance didalam drama Memberku Hawa  dan juga peserta realiti di AXN Traindewmonium, di bawah Red Film!

Lisa Surihani in that kinda 60’s mood. Hair,  blackdress Semakin lama semakin comel Lisa.. Rasanya dah lama sangat CuteCarry tidak berjumpa dengan Lisa tetapi pada malam itu kita tak sempat nak sembang lama pun sebab Lisa sibuk diinterview. Tetapi lakonan Lisa memang best!

CuteCarry with Beto Kusyairy. Dia adalah pelakon utama filem ini. Young fresh guy tetapi rasanya dia nampak lebih stylish tanpa topi or fedora or topi memancing  (or whatever u call it). But…good job Beto dalam filem ini.

Tomok.. first time rasanya tengok Tomok berlakon. Good job Tomok,pandai juga berlakon. Style department:-Gaya Tomok daripada dulu sampai sekarang tetap sama..rasanya dah boleh agak apa yang akan dipakai oleh Tomok kan. Don’t you want to switch sikit Tomok.. probably experimenting sikit ke?


Oh My Louboutin.Ye betul, kasut dia adalah Louboutin- confirm. Tengok je Fazura terus zasss… ternampak Loubotin dia (sebut betul-betul ..Lu-bu-Tan) Top yang dia pakai CuteCarry tidak berapa pasti tetapi nampak macam Maison Martin Margiela..O-M-Margiela, mungkin CuteCarry salah, so sorry ye !!!Fazura bukanlah pelakon yang muncul secara langsung dalam filem ini tetapi dia adalah suara mereka yang komen didalam blog Dian. Jika didalam filem Pisau Cukur, OMG bermaksud Oh My Gucci tetapi didalam filem ini dia sebut Oh My Givenchy!!! Apa-apa pun, dengar suara pun dah best.. macam suara dia gedik-gedik dalam Pisau Cukur.

CuteCarry bersama penulis skrip Istanbul Aku Datang, Rafidah. Semakin cantik dia ni kan?

Tini .. rakan 3r Rafidah.  RAsanya dah dekat nak dua tahun tidak berjumpa dengan Tini. Dia pun masih ingat lagi dan cakap “the last time kita jumpa I mengandung dan gemuk sangat”. You look great ..don’t worry!!

I am so going Istanbul next year. It should be on my vision board. Jika anda tidak ke Istanbul pun, apa kata like facebook Istanbul Aku Datang.

Lite-Lite. That’s it!