Gambar baju kahwin mewah perkahwinan kerabat Sultan Brunei oleh Bernard Chandran Couture

Bernard Chandran Couture semestinya menjadi kegemaran golongan bangsawan  di negara Brunei Darussalam. Jika pada entry lepas CuteCarry post entry berkenaan dengan baju perkahwinan anak Sultan Brunei yang memakai Bernard Chandran Couture, kali ini kita tengok pula baju perkahwinan anak saudara nya pula!

The Wedding of YM PG Anak HJ Abdul Quddus & YM Dayangku Ratna Siti Nooraishah.The groom is the son of HRH Princess Masna Bolkiah.

Baju kahwin ni memang nampak grand kan? Sesuailah dengan status tinggi Kesultanan Brunei.Bertuahlah Bernard Chandran dapat buat baju untuk kerabat-kerabat diraja ini.  Bukannya mudah hendak mendapat kepercayaan untuk membuat baju-baju orang-orang yang extra kaya ini. Walaupun ramai je di Malaysia yang membuat baju kahwin, daripada mak atau pak andam yang beli baju di Puchong atau Nilai lepas tu sewakan  sehinggalah kepada taraf “designer”. Tetapi yang membezakan siapa boleh buat baju orang kaya dan siapa yang hanya biasa-biasa sahaja ialah branding dan workmanship!!

Percayalah… nak cakap pasal design, ramai je yang cantik tapi bila tiba bab-bab cutting, workmanship ni, ada diantara designer Malaysia yang kurang ambil perhatian. Jangan marah CuteCarry ye designer Malaysia, CuteCarry cakap bukan semua tapi ada yang kurang mengambil perhatian. Well….

So, please..remember, branding and workmanship.

Thank you to fuckyeahBernardChandran for the photo.Please like the page ya!!!