CuteCarry cameo dalam drama Memberku Hawa.

Wajah seorang pelakon berbakat ketika ‘hair and make up”…

Berlakon adalah satu bidang terbaru yang diceburi oleh CuteCarry… opppsss…. ayat tak leh tahan; “berlakon” walaupun hakikatnya hanya muncul dalam satu scene. Berangan feeling-feeling terlebih-lebih langit ke tujuh tu!!!!

Kiranya tetap berani mati  jugalah declare diri sebagai pelakon.CuteCarry telah dijemput oleh Red Communications  untuk membuat cameo appearance didalam drama Memberku Hawa. Saja lah cuba sesuatu yang baru, CuteCarry dah jadi blogger, writer, image consultant, penceramah, hos TV, MC, pengkritik fesyen, Corporate PR, peserta reality show TV (latest ialan AXN Traindewmonium) dan sebagainya. Berlakon drama ini first time untuk CuteCarry, walaupun sikit je watak.. I am so happy to be part of it! I can add a bit of spice to my resume!

Sebenarnya CuteCarry datang lambat ke lokasi.  PALING CUTECARRY TAK SUKA IALAH BILA LAMBAT, tetapi kadang-kadang keadaan semasa menyebabkan begitu. Pelakon tambahan datang lambat daripada pelakon utama..kau mampu buat cam tu? Sebenarnya call time asal kul 2.00 petang , dan CuteCarry dah arrange time betul-betul supaya sampai tepat pada masanya kerana pada pagi itu kena bagi grooming career talk di International Medical University (IMU) Bukit Jalil dan habis pada jam 12.45 pm.  CuteCarry bergegas keluar lari daripada kampus IMU mengalahkan pelari Sukan Komanwel di Bukit Jalil tahun 1998  lepas habis talk ke kereta dan drive kalah mat rempit Fast and Furious terus ke KL. Tetapi disebabkan oleh tak tentu hala dan guess what..tersalah jalan plus jalan traffic jam kaya strawberri campuran segala yang hebat waktu lunch  dan hanya sampai di sekitar Jalan Bangsar jam 2 lebih!!! CuteCarry pun call lah production dengan jawapan standard ‘on the way”..nasib baik diaorang cakap that’s ok,sampai before 2.30pm. Tu la I suka bekerja dengan Team Red Comm tau.. baik dan bertimbangrasa sangat.Bila sampai CuteCarry tengok orang tengah make up dan setting dan paling surprise ialah..

terjumpa Hanis Zalikha!!! blogger yang terkenal yang juga pelakon drama ni. We are like both terjumpa dan terus bertegur sesame sendiri.. “eh,lama tak jumpa u buat apa sini?”Semakin cantik dan slim sekarang ni Hanis! Muda remaja lagi kan..scene CuteCarry melibatkan Hanis yang comei lote ini so tengok lah nanti ye. CuteCarry tak leh reveal sekarang ni.

CuteCarry bersama pelakon-pelakon yang lain,termasuklah Christine Suzanne..nampak tak dia yang very cantik tu?

Lokasi shooting dibuat butik Blook dan Musa, Bangsar. Nasib baik CuteCarry tak shopping tau, kalu tak pokai den… cantek-cantek lazat sekali didunia sunglasses di Musa!