Fesyen Tahun Baru Cina:- Merah itu ada banyak ong!!!

Merah selalu dikaitkan dengan Chinese New Year dan di waktu perayaan ini jugalah kita tengok banyak sangat merah, daripada ang pau sehinggalah kepada langsir rumah. Tetapi kan, bukan tahun baru cina sahaja yang warna merah, christmas pun warna merah juga kan? Ada yang berpendapat kalau berkulit gelap tidak sesuai memakai warna merah. Betulkan pendapat itu?
Apa-apa pun,mari kita lihat gaya terbaik MERAH oleh selebriti kita.

Beauty and the beast kah? CuteCarry bersama denganmy dear Diana Danielle yang memakai dress merah. Very the contra in the world. Merah melambangkan rezeki atau ada ong dan CuteCarry yang berangan tepi senyum tu pakai hitam kan… tetapppp

Di in Khairi Sufi. It is simple, effortless and D looking gorgeous and fabulous and don’t you think with that hair and very very very basic make up she looks divine and pure? Almost like a fairy tale story, “A girl in RED DRESS with no make up in Wonderland”.. pandai-pandai je CuteCarry reka tajuk cerita!!!


Dynas wearing his own dress at Miss Universe Malaysia coronation party. Ini bukan sponsor-sponsor. Boleh dikira kategori merah jugaklah baju Dynas ini. Clutching mathing clutch and also head band. Too much red here? But she can carry this look. Remember, not everyone can carry like how she did it.

CuteCarry with Dynas.

Persoalannya, adakah hanya orang yang berkulit cerah sahaja boleh memakai warna merah?

JAWANPAN CUTECARRY: TIDAK SEMESTINYA!!!!

Warna merah juga sesuai dipakai oleh mereka yang berkulit gelap tetapi janganlah memakai merah yang terlalu menyerlah.Pilih merah yang agak gelap supaya sesuai dengan tona kulit.

Naomi in Valentino

Designer yang paling sinonim dengan warna merah ialah Valentino. Warna merah Valentino telah menjadi ikon kepada pereka ini. Warna merah Valentino bukannya warna meram menyala boom boom tetapi lebih kepada warna merah yang sedikit gelap. One word: CLASSY!!!! FYI.. Valentino ada line yang namanya R.E.D Valentino.

Kepada yang tidak yakin untuk memakai baju warna merah, mulakan sikit-sikit. Mungkin baju merah dipadankan dengan seluar hitam ataupun baju merah dipakai dibawah jaket. Jika ada rasa lebih yakin dan selesa dengan warna merah, baru boleh mula pakai lebih