Berbaju Melayu Lengkap Bertanjak di Binaan Lama Bersejarah Ratusan Tahun.

Where you coming from?” Me: Malaysia “Nice, nice dress” Wahhh terasa  macam selebriti pula di Iran bila orang ramai  yang ajak bergambar  kerana suka sangat dengan baju melayu dan tanjak. They loved the colour and gold and black songket. Head turner sungguh baju melayu ni. They loved our tradisional outfit, guys! Baju Melayu lengkap bersampin dan tanjak …

BUKAN SEMUA GEN Y TERUK

Gen Y atau millenial selalu disalahkan dengan macam-macam isu daripada kurang ajar sehinggalah malas. Saya pun ada pengalaman berhadapan dengan Gen Y yang panggil saya ‘bro’ ketika sesi temuduga. Senang-senang je dia address bos yang akan bayar gaji dia ni bro! Umur Gen Y kini adalah sekitar 20an sehingga awal 30an. Muda belia ya. Mula-mula …

Pelakon Saharul Ridzwan Serik Dah Pakai Pakaian ‘BRANDED’.

Pelakon Saharul Ridzwan, 29 tahun, memang mempunyai mentaliti dan hobi yang mahal, dimana dia minat membeli pakaian branded yang berharga berpuluhan ringgit. Menurut Saharul, hobinya dapat memberi rasa kepuasan dalam hidupnya selepas memiliki pakaian branded. Contoh pakaian ‘streetwear’ yang selalu menjadi kegemarannya ialah Bogo, AJ’s dan Yeezy. Selamat tinggal kepada semua pakaian berjenama mewah miliknya …

MANICURE PENYEBAB HIV

Bagi yang selalu buat manicure, pernah ke you guys tanya tentang kebersihan peralatan yang mereka gunakan? Yakin ke peralatan yang digunakan bersih tanpa sebarang virus? Terdapat satu kes di Brazil, seorang perempuan berumur 22 tahun telah mendapat virus HIV positif kerana telah berkongsi peralatan manicure bersama sepupunya bertahun-tahun yang lalu, dimana tanpa disedari sepupunya telah …

AMBOI, MAKIN MENYERLAH IKON CUTECARRY!

DULU MALU-MALU, SEKARANG DAH HEBAT! Tahniah kepada Pn Latiffah Wahid, Alumni Super Image Consultant (Train the Trainer) yang akan tampil berkongsi dalam BePRO – Bengkel Mengurus Cukai yang akan diadakan pada 23 April ini di Taman Bangi Avenue, Kajang.  Bagi mereka yang berminat nak belajar bagaimana nak uruskan cukai? Boleh join bengkel bersama Pn. Latiffah, …

JANGAN MALU ‘REWARD’ DIRI SENDIRI

Seorang peserta  mengadu pada saya yang dia diperli oleh kakak ipar kerana membeli shawl berharga RM500. Dia yang bekerja sebagai kerani dikatakan membazir duit dan beli barang tak padan dengan gaji kerani. Peserta tu bagitahu dia mengumpul duit beberapa bulan untuk shawl tersebut. Terlalu teringin dan hanya beli sehelai je. Bukan selalu pun beli barang mahal.  “Pendapat …