ADA LAGI KE YANG PAKAI SAMFOO?

“Mariam telah mendapat undangan majlis makan malam di sebuah hotel yang bertemakan Chinese New Year.  Mariam berasa runsing sebab tak tahu nak gayakan outfit apa.  Dah la ramai VVIP yang akan datang, tak kan lah nak pakai baju yang biase-biase je”.  “ Alamak, nak pakai baju apa ni?!  Tak ada idea lah.  Susah pulak tema …

MUDA TAPI NAMPAK TUA

“Saya selalu kena tegur, saya macam makcik-makcik, umur 30 ke atas. Kalau saya mengajar tuition pun, anak murid panggil saya makcik, bukannya cikgu, bukannya akak. Malunyaa, sediah rasa tau! Saya muda lagi, tapi orang ingatkan saya ni dah makcik-makcik. Rasa tertekan sangat sebab penampilan saya tak nampak muda.” – luahan hati Bella “You tahu tak …

CANTIK KE BEG STARBUCKS NI?

Cakap pasal kopi, mesti akan teringat Starbucks, kan? What’s your favourite coffee? Jom share dengan CuteCarry!  Starbucks sememangnya menjadi tempat persinggahan bagi si penggemar kopi, business people, dan anak muda zaman sekarang untuk meluangkan masa berjumpa dengan rakan-rakan, malah ada juga yang berjumpa dengan klien untuk business meeting. Kini Starbucks Singapura telah melancarkan koleksi Siren …

TAMPIL KASUAL DENGAN KEMEJA?

Pada zaman dulu, kemeja merupakan pakaian yang hanya dipakai oleh kaum lelaki, sehingga abad ke-20.  Namun, pada pertengahan 1800-an, kemeja mula digayakan oleh kaum wanita. Ramai yang beranggapan kemeja ni hanya boleh dipakai untuk ke pejabat dan majlis formal saja. Sebenarnya, kemeja juga boleh dipakai ketika melakukan aktiviti santai dan kasual. Nak tahu bagaimana? Jadi …

FESYEN PAKAIAN MENGANDUNG ALA-ALA SELEBRITI

‘Saya mengandung dah 6 bulan dan selalu ada masalah dengan pemilihan baju. Saya tak pandai nak suai padan baju dengan tubuh badan yang semakin sarat membesar ni’.  – luahan salah seorang follower CuteCarry Ramai wanita hamil buntu dan bertanya kepada saya, apa pakaian yang sesuai untuk preggy women. Tak semestinya anda mengandung anda tak boleh …

BUTIK BRANDED JUAL BARANGAN TIRUAN

Permainan yang sangat licik oleh sebuah butik yang menjual pakaian branded tiruan.  Butik mewah di Bangsar dipercayai telah menipu golongan VIP dengan menjual pakaian berjenama terkenal antarabangsa cetak rompak dengan harga ribuan ringgit setiap helai.  Jika dilihat dengan mata kasar, pakaian mewah tiruan yang dijual memang menyerupai pakaian original.   Hafiz CuteCarry pun pernah masuk …