Law of attraction: Daya Tarikan, kita fikir terus jadi!


Pernahkah anda berfikir yang anda ingin makan mee goreng dan bila pulang di rumah tiba-tiba terhidang mee goreng yang dibeli oleh suami atau isteri?
Pernahkan perkara buruk berlaku satu persatu, anda fikir seperti sudah jatuh ditimpa tangga?
Pernahkan anda teringat kawan lama dan tiba-tiba terima whatapps daripada dia?

Kejadian-kejadian diatas bukanlah satu kebetulan. Itu adalah antara kejadian yang berkait rapat dengan daya tarikan atau law of attraction.
Ia berpusat kepada apa yang fikir dan apa yang kita telah lakukan. Jika kita fikirkan yang baik-baik, perkara yang baik akan berlaku kepada kita. Jika kita fikirkan yang buruk-buruk, berkemungkinan perkara buruk akan berlaku!
Konsep ini bukanlah konsep yang lama tetapi telah diamalkan sejak dari zaman dahulu lagi. Orang tua selalu berkata ‘jangan cakap bukan-bukan’.
What you give you get back. Itu adalah antara prinsip asas Law Of Attraction. Sudah lama anda mendengar perkara ini kan.. orang tua selalu berkata ‘buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat’.

Banyak lagi perkara-perkara berkaitan dengan Law of Attraction yang telah dikongsi oleh saya semasa menjalankan kursus untuk Kementerian Pertahanan. Ini adalah tahun kedua syarikat CuteCarry Sdn Bhd dijemput untuk mengendalikan kursus ini.

 
 

 

 

Terima kasih diucapkan kepada semua. Peserta-peserta amat bersungguh-sungguh didalam kelas ini. Siapa sangka pada suatu zaman dahulu (sehingga sekarang) saya adalah pengamal tegar prinsip sehinggakan diberi kepercayaan utk membimbing orang lain.

Alhamdulillah. Selesai kursus ada yang mengamalkan konsep yang telah diterangkan. Moga hidup lebih bahagia.

Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, perhubungan awam, etiket, penganjuran majlis, motivasi, EKSA dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA.