NAK BERJAYA PUN MESTI KENA ADA GAYA, UOLS’

Kenapa I cakap macam tu? Okay I nak tanya uols, pernah ke uols nampak orang yang berjaya tu penampilan dia selekeh, tak bermaya, hambar, n busuk? Kalau ada, mungkin dia belum belajar dengan CuteCarry.     Bergaya tak semestinya kena beli baju yang mahal-mahal tau, guys! Yang penting pakaian, tudung, kasut tu sesuai dengan bentuk badan, …

JADI JUTAWAN DENGAN IMEJ HEBAT

Hafiz CuteCarry berasa amat bertuah dapat berganding dengan seorang wanita yang telah melahirkan ramai jutawan di bawah bimbingannya. Ini bukan MLM, bukan juga  jual produk tetapi menggunakan potensi diri anda untuk menjadi kaya dan jutawan. Dr Niki Shuhada akan membimbing anda menjadi jutawan tetapi untuk menjadi jutawan anda kena berperawatakan seperti jutawan. Seminar ini akan …

BUKAN SEMUA GEN Y TERUK

Gen Y atau millenial selalu disalahkan dengan macam-macam isu daripada kurang ajar sehinggalah malas. Saya pun ada pengalaman berhadapan dengan Gen Y yang panggil saya ‘bro’ ketika sesi temuduga. Senang-senang je dia address bos yang akan bayar gaji dia ni bro! Umur Gen Y kini adalah sekitar 20an sehingga awal 30an. Muda belia ya. Mula-mula …

AMBOI, MAKIN MENYERLAH IKON CUTECARRY!

DULU MALU-MALU, SEKARANG DAH HEBAT! Tahniah kepada Pn Latiffah Wahid, Alumni Super Image Consultant (Train the Trainer) yang akan tampil berkongsi dalam BePRO – Bengkel Mengurus Cukai yang akan diadakan pada 23 April ini di Taman Bangi Avenue, Kajang.  Bagi mereka yang berminat nak belajar bagaimana nak uruskan cukai? Boleh join bengkel bersama Pn. Latiffah, …

TAK KERING GUSI HADIR SEMINAR HAFIZ CUTECARRY!

Penampilan dan keterampilan diri merupakan perkara yang perlu dititikberatkan dalam dunia bisnes.  Sudah tentu kita nak tampil yakin apabila berhadapan dengan orang sekeliling. Keyakinan dalam komunikasi mahupun cara kita berpakaian juga adalah penyumbang untuk kita memiliki branding diri yang tersendiri. Bila ada branding diri, lahirlah aura sebagai seorang usahawan yang berjaya.   >>>> Klik untuk Teaser …

BILA LAGI NAK BRANDING DIRI SENDIRI?

*Penampilan yang langsung tidak sesuai dengan kerjaya, imej tidak meyakinkan orang sekeliling, tak nampak professional *Masih was-was dalam memilih warna yang sesuai dengan warna kulit *Masih keliru dengan jenis bentuk muka dan bentuk badan sendiri *Tak yakin ketika berkomunikasi dengan rakan sekerja, majikan, pelanggan, mahupun orang sekeliling *Gagal dalam mempraktikkan protokol dan etika yang betul …