Peserta dari 28 NEGARA hadir Kursus IMEJ bersama CuteCarry (Cc goes international!!)

28 countries and the only CuteCarry.

From Egypt to Krygstan to Trinidad Tobago.. all over the WORLD!!

Terima kasih diucapkan kepada Institute of Diplomacy and Foreign Relations (IDFR)  kerana menjemput CuteCarry untk memberi IMAGE talk kepada 28 buah Negara. Ia adalah pengiktirafan yang amat bermakna kerana CuteCarry GOES INTERNATIONAL!

Peserta-peserta ini adalah mereka yang menghadiri kursus anjuran IDFR, Wisma Putra.  CuteCarry memang terlalu excited bila mendapat tahu yang akan melatih peserta daripada pelbagai pelusuk dunia. Bukan senang hendak mendapat peluang tersebut dan CuteCarry bersedia dengan slide kerana cara penyampaian berbeza. Walaubagaimanapun, CuteCarry tetap mengekalkan DNA training style CuteCarry iaitu FUN & INFORMATIVE. And they luv it!!!!

CuteCarry juga memasukkan elemen berkenaan dengan budaya-budaya Malaysia kerana IMEJ bukanlah hanya sekadar Penampilan tetapi kelakuan, protocol dan komunikasi. Apa yang orang Malaysia fikirkan tidak sesuai mungkin menjadi kebiasaan untuk orang-orang luar. Oleh itu, menjadi satu kemestian untuk seseorang perunding imej seperti CuteCarry faham dan pelajari budaya atau cross cultural. CuteCarry belajar melalui pembacaan, berkawan dengan warga luar dan paling berkesan ialah hasil daripada kunjungan CuteCarry ke luar Negara. Jika kita ke Negara orang janganlah hanya sekadar berjalan atau bekerja, cuba fahami budaya mereka dan kita akan lebih hormat menghormati. Sudah banyak Negara yang CuteCarry jejaki, hamper tak ingat berapa dan setiap Negara mempunyai keunikan tersendiri.

Peserta yang hadir juga agak excited kerana mereka berjumpa dengan seorang perunding imej dari Malaysia. Pelbagai soalan ditanya antaranya ialah tentang warna pakaian dan juga soalan favourite iaitu WHERE TO SHOP IN MALAYSIA…. well… diaorang memang tanya orang yang betul-betul sesuai kerana shopping is my culture!!!

 

 

Peserta daripada Trinidad Tobago cakap ‘the best session so far!” yeayyyy… CuteCarry juga bersama dengan Soloman Island dan Maldives

 

C for CuteCarry from 28 countries… I am excitedly and terribly violently happy!!!

Tetapi yang membuatkan CuteCarry lebih terharu ialah walaupun sudah habis kursus, peserta-peserta tersebut masih rindukan CuteCarry dan daripada instagram memenerima imej ini.

Wah..im at my happiest, tagged daripada instagram. Im not there but they masih ingat me… C for Cutecarry from my international participants CuteCarry IMAGE class. Terharu I tau.. Trinidad tobago, maldives, fiji, brunei, solomon island (FYI.. that guy NOT CUTECARRY ye… ada yang kata dekat-dekat sama dalam gambar ni. dia hensem lagi kut!)

Oh.. terharu ,kalau nak lebih drama, nak cakap menitik air mata..tapi kali ni tak mau lap dengan scarf Hermes, tapi nak lap dengan kain batik-wakil Malaysia kan!!

If you interested to know more about my training please click here

List of clientele, please click here

Trainer bio please click here

Or call me at 0193290397 or email cutecarry@yahoo.com