Rahsia kekal kurus pengasas Sendayu Tinggi, Puan Rozita Ibrahim

Yeay.. CuteCarry with great ladies. Dato Shahaniza dan Puan Rozita. Dulu saya baca dan kagum dgn Puan Rozita membangunkan perniagaan. Tak sangka pada hari ini saya berkesempatan utk bekerjasama dgn beliau. Seminar Celik Minda Usahawan Jabatan Pembangunan Wanita with CuteCarry dirasmikan oleh Y.B Dato Hajjah Shahaniza Shamsuddin. Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita dan Keluarga, Komunikasi dan Multimedia, Pahang. 

Seminar setengah hari ini juga turut disertai usahawan Aida Farrel dan jurumekap Rina sebagai panel. Ia adalah untuk memberi motivasi kepada semua wanita yang hadir supaya berusaha tanpa jemu dalam membangunkan ekonomi diri dan keluarga.

Kagum dengan kisah-kisah personaliti ini berkongsi pengalaman membangunkan perniagaan. From Zero to hero!

CuteCarry juga kagum juga dengan fizikal Puan Rozita, walaupun telah mempunyai ramai anak dan berusia, beliau tetap kekal langsing. Apakah rahsia beliau?

Tabiat pemakanan beliau!

Beberapa kali berkesempatan makan bersama, beliau hanya makan dalam kuantiti yang sedikit. Makan tetap makan dalam kuantiti yang sedikit. Contohnya, jika makan nasi ayam, beliau makan ayam tanpa kulit dan mungkin hanya sedikit nasi.  Saya juga bertanya jika beliau lapar antara waktu makan, apakah snek yang menjadi pilihan? Jawapan beliau ialah badam!

Sejurus selepas itu CuteCarry terus membeli badam di Petronas terdekat.

Beliau juga mengamalkan pengambilan produk-produk Sendayu Tinggi. Jika kita tidak percaya dengan produk kita, bagaimana orang lain hendak percaya kan!

CuteCarry on stage!

Alhamdulillah. Maklumbalas positif drpd peserta kursus Seminar Celik Minda Usahawan di Kuantan Pahang di laman sosial. CuteCarry Sdn Bhd diberi tanggungjawab mengendalikan talk ini. Yang paling utama urusetia pun amat berterima kasih sebab kita bawa pakar-pakar terbaik turun Kuantan! Give more to your clients and you’ll get more!

 

Yeay.. CuteCarry with great ladies Dato Shahaniza dan Puan Rozita with CUTECARRY CALENDAR 2015. Dulu saya baca dan kagum dgn Puan Rozita membangunkan perniagaan. Tak sangka pada hari ini saya berkesempatan utk bekerjasama dgn beliau. Dato Shahaniza pula terlalulah ‘humble’. Siapalah saya dibandingkan dgn mereka..berkongsi pentas pula tu.

CuteCarry juga menawarkan perkhidmatan menguruskan kursus bermula dari A ke Z. Ini bermakna CuteCarry menguruskan hotel sehinggalah kepada makanan, peralatan dan semestinya penceramah. Urusetia tidak perlu pening kepala kerana semua telah diuruskan.

Terima kasih kepada semua yang terlibat!

Berminat menganjurkan kursus untuk organisasi anda?

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    1. Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat  CuteCarry  dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-

i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

  1. Nilai harga perkhidmatan terkumpul ini hanya untuk pakej ceramah/konsultasi dan bukan meliputi pakej hotel, penginapan atau makanan
  1. Kursus-kursus percuma  boleh dipilih hanya daripada perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat CuteCarry.
  2. Slot ceramah percuma ini adalah bergantung kelapangan (availability) penceramah dan penganjur.
  3. Syarikat CuteCarry hanya menyediakan khidmat penceramah sahaja dan boleh memilih mana-mana penceramah yang berkelapangan.
  4. Tempoh untuk menebus perkhidmatan ini dalah daripada Februri 2015 sehingga Februari 2016.
  5. Organisasi adalah bermaksud seperti yan tertera didalam sebutharga.
  6. Ceramah percuma ini tidak termasuk kos makanan, tempat, nota, alat tulis, sijil atau apa-apa perkhidmatan atau bahan bantuan mengajar tambahan.