Tiada jenama perniagaan hancur – Kursus Jenama IMEJ ABC bersama JPW Kedah

Walaupun agak keras tajuk diatas, itu adalah kenyataan. Jika perniagaan tidak dijenamakan, ia tidak akan pergi jauh.

CuteCarry telah menegaskan mengenai perkara ini ketika mengendalikan kursus JENAMA IMEJ ABC bersama dengan usahawan-usahawan wanita Kedah anjuran Jabatan Pembangunan Wanita Kedah. Tidak dinafikan peserta-peserta yang hadir mempunyai produk yang AMAT BERMUTU. Sejujurnya CuteCarry agak terkejut dengan produk-produk yang dihasilkan oleh mereka; daripada pau, karipap dan kek yang amat sedap dan lembut kepada mainan yang amat comel.

Tetapi apakah yang menyebabkan perniagaan kurang berkembang?

Penjenamaan dan pemasaran.

Jika pau yang dihasilkan tidak mempunyai sebarang jenama, hanya dibungkus dan plastik atau polisterine, bagaimana pelanggan hendak ingat pau tersebut?  Sebenaranya tidaklah susah tetapi bukanlah terlalu mudah hendak menjenamakan perniagaan anda. Hanya perlu ilmu dan ambilkan inspirasi daripada produk-produk yang sama tetapi laris yang terdapat dipasaran. Masalahnya ada diantara kita amat kedekut untuk menuntut ilmu, duit yang dibayar tu terlalu besar dirasakan nilainya. Ada yang sudah menuntut ilmu tetapi tidak mahu berubah. Jika sedemikian apakan daya.. anda yang boleh mengubah diri anda. Bukan orang lain!

Ada yang berniaga online tetapi kenapa perlu ‘private’ kan instagram?  Jika inginkan instagram peribadi, buka lah akaun lain. Pelanggan tidak mahu menunggu anda untuk “approve” untuk mereka membeli produk anda.

Alhamdulillah. Dream comes true. Beberapa tahun lepas saya gigih join kelas-kelas bagaimana nak buat business tapi kali ini saya pula ajar orang bagaimana nak bangunkan dan promote business. Saya share 100% pengalaman saya!

Kursus selama dua hari ini diadakan di UTC Kedah di Alor Setar. Terima kasih kepada semua yang terlibat.

Peserta kelas IMAGE ABC bersama CuteCarry menjual hand made teddy bear yg sgt comel dan saya memberi konsultasi utk styling bear ni supaya nampak lebih menarik@ .. I nk bawa balik bagi pada nieces. Penjual ini adalah seorang peguam tetapi amat minat berniaga barang-barang kraf!

THANK YOU VERY MUCH GIRLS.. from Pengarah JPW KEDAH kepada kakitangan dan kepada semua peserta!

Produk Usahawan Wanita Kedah BRANDING IMAGE bersama CuteCarry. Mereka bukan hanya belajar berkenaan penampilan tetapi juga cara memasarkan product sehinggalah pada nak pilih logo kepada tagline!

Berminat menganjurkan kursus untuk organisasi anda?

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    1. Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat  CuteCarry  dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-

i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

  1. Nilai harga perkhidmatan terkumpul ini hanya untuk pakej ceramah/konsultasi dan bukan meliputi pakej hotel, penginapan atau makanan
  1. Kursus-kursus percuma  boleh dipilih hanya daripada perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat CuteCarry.
  2. Slot ceramah percuma ini adalah bergantung kelapangan (availability) penceramah dan penganjur.
  3. Syarikat CuteCarry hanya menyediakan khidmat penceramah sahaja dan boleh memilih mana-mana penceramah yang berkelapangan.
  4. Tempoh untuk menebus perkhidmatan ini dalah daripada Februri 2015 sehingga Februari 2016.
  5. Organisasi adalah bermaksud seperti yan tertera didalam sebutharga.
  6. Ceramah percuma ini tidak termasuk kos makanan, tempat, nota, alat tulis, sijil atau apa-apa perkhidmatan atau bahan bantuan mengajar tambahan.