Wajah elok tapi mulut jahat? Menarik bukan hanya penampilan…

Terima kasih kepada urusetia-urusetia yang mencetak banner dengan terpampang wajah dan perkataan “CuteCarry”. Walaupun pada sesetengah orang ia adalah perkara biasa, tetapi pada saya ia amatlah dihargai. Terasa ‘glamour’ sekejap! LOL

Dua orang kuat saya iaitu Aida dan Lily bergambar disamping banner.


Yayasan Ikhlas telah menganjurkan Program Menarik Bukan Hanya Penampilan di Kota Tinggi, Johor. Ia dihadiri oleh peserta-peserta sekitar Kota Tinggi  dari pelbagai bangsa.

SATU MALAYSIA.

Sesungguhnya amatlah tepat yang MENARIK bukan hanya penampilan. Pernahkah anda melihat seorang yang cantik atau kacak tetapi sesudah mengenali semakin terhakis keindahan luaran?  Ia mungkin disebabkan oleh cara berinteraksi, sikap yang bermuka-muka dan asyik menyalahkan orang lain. Jika anda berhadapan dengan manusia seperti ini, cubalah menjauhkan diri dari mereka, mungkin itu jalan yang terbaik.  Saya pernah bertemu dengan mereka sedemikian dan akhirnya mereka mempunyai ruang lingkup rakan taulan yang amat sedikit. Tragik kan?

Penampilan juga daripada sudut kebersihan; siapa yang suka muka elok tetapi badan busuk! Itu adalah antara intipati yang telah diterangkan didadam kursus ini.

Semua peserta  yang hadir berpakaian kemas walaupun ia diadakan pada hari Sabtu. Bau pun wangi-wangi. Bersemangat sungguh mereka mendengar talk pada hari tersebut. Itu adalah prinsip asas kepada menarik bukan hanya pada penampilan.

 

Pendekatan kursus yang adalah secara holistik, termasuklah penampilan didalam media sosial.

 

Terima kasih kepada Yayasan Mesra.

Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA