Bagaimana hendak menjadi IKON? (Kursus IKON UMP bersama dengan Universiti Malaysia Pahang)

Pelbagai maksud ikon boleh diterjemahkan.  Tetapi ikon yang cuba dibentuk disini ialah  seseorang yang dikenali dan boleh menjadi role model. Ramai yang bertanya bagaimana untuk menjadi seseorang ikon. Jawapannya mudah sahaja iaitu menjadi kepakaran dalam sesuatu bidang.  Anda tidak perlu menjadi seorang yang paling terbaik setaraf selebriti, anda hanya perlu memilih apakah perkara yang anda …

Teknik jawab soalan temuduga [Kursus bersama Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) ]

Keluhan demi keluhan didengari daripada pemegang lulusan diploma atau ijazah kerana telah berpuluh kali menghadiri temuduga tapi gagal mendapat apa-apa pekerjaan. Keluhan ini kadang kala  disertai dengan tuduhan seperti ‘ada orang dalam’ atau macam-macam cemuhan.  Tetapi ada juga yang telah berkali-kali bertukar kerja kerana gaji yang lebih menarik dan kelihatan sangat senang orang itu mendapat …

Girls from Universiti Malaysia Pahang (UMP) just wanna have fun!!

You are you are on the right track  when you see your huge face printed on a huge banner outside the auditorium! CuteCarry with fun and happening girls from Universiti Malaysia Pahang. Full house or terlebih full house. Thank you for your support girls! With the urusetia! Life must be fun, especially when it is Saturday, …

Size matters,I like it big!: Grooming glass untuk Universiti Malaysia Pahang

Terkejut bila check  in hotel dan nampak muka sendiri terpampang… SIZE MATTERS. I like it BIG. Big big banners and buntings. Besarnya banner di depan-depan pintu masuk lobi hotel. Apa lagi Strike a Pose!!!! Juga banyak betul banner dan bunting di sekitar hotel. Terasa macam buat konsert pulak!!! Kursus Penampilan Diri untuk Universiti Malaysia Pahang …

RASA NAK PATAH TULANG KELILING MALAYSIA DALAM TUJUH HARI

MAAF sangat kerana saya terlalu jarang update blog ini berbanding dahulu.  Saya terlalu sibuk dengan urusan perniagaan dan seharian. Oh…saya tahu itu adalah alasan saya. Sepatutnya kalau nak update boleh je kan? Tetapi kadang kala bila dah terlalu letih nak buka laptop pun malas. Alasan kan… lol. Contohnya adalah baru-baru ini. Saya telah mengelilingi Malaysia …

PERFUME PERCUMA DARIPADA CUTECARRY

Excited tak?   CuteCarry akan memberi perfume percuma kepada PESERTA BERTUAH. Pemilihan dibuat berdasarkan kepada kriteria seperti peserta yang interaktif, bekerjasama dan lain-lain kriteria istimewa. Ini akan memberi lebih keseronokan kepada peserta-peserta yang hadir dikursus anjuran jabatan kerajaan dan swasta. So tunggu apa lagi, jemput CuteCarry di tempat anda.   Perfume SUAVE & ELYSIAN XO ini …