ADA LAGI KE YANG PAKAI SAMFOO?

“Mariam telah mendapat undangan majlis makan malam di sebuah hotel yang bertemakan Chinese New Year.  Mariam berasa runsing sebab tak tahu nak gayakan outfit apa.  Dah la ramai VVIP yang akan datang, tak kan lah nak pakai baju yang biase-biase je”.  “ Alamak, nak pakai baju apa ni?!  Tak ada idea lah.  Susah pulak tema …

MUDA TAPI NAMPAK TUA

“Saya selalu kena tegur, saya macam makcik-makcik, umur 30 ke atas. Kalau saya mengajar tuition pun, anak murid panggil saya makcik, bukannya cikgu, bukannya akak. Malunyaa, sediah rasa tau! Saya muda lagi, tapi orang ingatkan saya ni dah makcik-makcik. Rasa tertekan sangat sebab penampilan saya tak nampak muda.” – luahan hati Bella “You tahu tak …

BUTIK BRANDED JUAL BARANGAN TIRUAN

Permainan yang sangat licik oleh sebuah butik yang menjual pakaian branded tiruan.  Butik mewah di Bangsar dipercayai telah menipu golongan VIP dengan menjual pakaian berjenama terkenal antarabangsa cetak rompak dengan harga ribuan ringgit setiap helai.  Jika dilihat dengan mata kasar, pakaian mewah tiruan yang dijual memang menyerupai pakaian original.   Hafiz CuteCarry pun pernah masuk …

EMCEE YANG COMOT

“Saya, Yem merupakan seorang freelance emcee untuk majlis korporat dan juga seorang pelawak Maharaja Lawak. Rakan-rakan terdekat sering kritik penampilan saya, katanya saya nampak comot.” “Setiap kali dikritik, saya rasa low motivated sangat sehinggalah saya berjumpa Hafiz CuteCarry untuk mengubah penampilan jadi lebih professional. Saya tak nak nampak comot lagi. Zaman sekarang ni memang ramai …

AKAUNTAN YANG NAMPAK MURAH

“Saya nak ubah penampilan jadi lebih bergaya dan nampak mahal. Bukan apa, bila jumpa klien, mereka selalu sangat minta harga diskaun, mungkin salah satu sebabnya imej saya sendiri yang nampak murah”. – luahan Aiman kepada CuteCarry. “Bila penampilan kita nampak murah, klien pun nak minta harga murah”. – Hafiz CuteCarry Cabaran CuteCarry adalah untuk cari …

PERUNDING KECANTIKAN YANG TAK CANTIK

“You perunding imej tapi penampilan tak meyakinkan, macam mana I nak beli produk dengan you”.  Itulah yang ayat kecaman yang selalu Leha dapat daripada kliennya.  Leha mengadu kepada saya sebab dapat kritikan daripada kliennya mengenai imej penampilannya. Sedih tak tidur malam tau bila klien tegur cakap penampilan tak cantik. Leha seorang perunding kecantikan dan guru …