AKAUNTAN ORANG BOSAN?

Dulu CuteCarry dah cakap dan kali ini CuteCarry hendak cakap lagi. Akauntan dan golongan tersebut bukanlah bosan. Kategori bosan dilabel kerana faktor zaman universiti. Asal sebut je budak akaun, mesti lah jenis yang skema dan asyik study je. Tak enjoy katanya. Ini melarat pula ke fasa pekerjaan. Orang akaun finance selalunya jenis yang duduk di depan komputer diam-diam. Siapa kata?

Itu adalah mitos ‘bersebab’.

Akauntan dan unit akaun adalah antara unit yang paling perlu perhatian. Jika tersalah sedikit, habis segala salah. Tahukah anda bahawa baik beza RM40 ribu daripada beza 60 sen. Faham tak? Jika tidak faham, tidak mengapa. Orang akaun kewangan je faham. CuteCarry faham sebab bekas pekerja akaun dan graduate dalam bidang ini.

Akauntan banyak ‘closing’. Setiap bulan kena ‘closing’, balik lambat perlu siap. Jika tidak siap, macam-macam huru-hara boleh berlaku. Jangan ajak minum waktu tu, nanti kecewa.

Banyak lagi sebenarnya nak tulis tentang akauntan tetapi cukuplah setakat ini. Sebenarnya mereka bukan bosan cuma sibuk dan teliti.

CuteCarry dijemput menyampaikan seminar sehari GAYA UNTUK BERJAYA untuk Bahagian Perakaun, Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM). Sangat happening mereka ini. Tidak bosan dan banyak bertanya. Best sangat.

Mereka pun shopping Buku GAYA UNTUK BERJAYA (KLIK UNTUK BELI)

Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

Modul dan bajet boleh disesuaikan mengikut keperluan anda.

KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.