Tips pakai Kebaya 2017

Kebaya dijangka akan menjadi trend pada tahun 2017.

Bila saya keluarkan statement trend ramai yang cakap kebaya memang orang pakai pun. Biar saya beri penerangan kakak..

Trend bermaksud ia akan menjadi ikutan. Memang lah orang pakai kebaya sepanjang masa tetapi ia mula menjadi ikutan ramai  dan ia bermakna ia ada pengikut. Contohnya ada fesyen yang orang pakai sepanjang tahun tetapi tiba-tiba ia trend, seperti warna ungu. Ingat tak dulu bila warna ungu jadi sangat trend atau ‘in’. Warna ungu memanglah dipakai sejak beribu tahun dahulu tetapi ia jadi popular dan trend bila artis dan designer memakai warna ungu. Harap faham je kakak. Dunia style dan fesyen ini agak lain sikit.

So adakah anda sudah bersedia untuk memakai kebaya? Ramai yang tanya saya mereka nak pakai kebaya tapi takut.sebab badan dah macam di pam-pam. Tapi saya kata of course you can wear kebaya cuma kena tahu sikit tips. Boleh guna tips mudah dibawah:-
1. Perut buncit
Kebaya lama atau jenis longgar tu paling cantik. Dart adalah dibahagian belakang
2. Punggung besar
Saya cadangkan juga guna kebaya lama tapi dart dibahagian depan.
3. Pendek
Pastikan labuh kebaya atas sikit daripada lutut dan bawah punggung . Kain daripada corak sama untuk top kebaya sama dengan kain. (contoh gambar no 3)
4. Kecil (petite)
Kebaya nyonya buat anda nampak very glam
5. Badan besar (big frame)
Cuba pakai kebarung tapi dengan pesak gantung.

Ini adalah sebahagian tips ringkas dan mudah. Apa yang penting adalah anda kena cuba dulu baru tahu mana jenis kebaya yang sesuai. Jika ada soalan tentang gaya atau imej boleh komen di bawah.
Jangan lupa share atau tag kawan-kawan ye. Sharing is caring.
Ps: tak lama lagi buku saya akan diterbitkan. Tunggu ye.

 

CuteCarry juga amat bertuah kerana dapat share banyak tips bila mengendalikan kursus di seluruh negara. Penat mengembara tetapi puas. Tahun 2016 memang amat memenatkan kerana dijemput mengendalikan kursus.

HAPPY SUNDAY WITH PETRONAS BINTULU.
Tqvm for the second invitation this year. Next year katanya nak buat lagi dengan CuteCarry..

komitmen tetap diteruskan. Hari ini saya bersama Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) untuk mengendalikam seminar Protokol & Etket

 

Komen terbaik daripada APMM.

Cantik dan hensem tak mereka?

JPM memang selalu tak lupa CuteCarry jika ada seminar. Selalu sangat jemput. Appreciate much and I love uols semua 1000 times.

Saya bersama Jabatan Perdana Menteri untuk kendali Bengkel Perhubungan Media dan Pengurusan Pelanggan. Peserta adalah PRO dan mereka yg terlibat dengan pengurusan pelanggan.

Feels like home..
saya lama kerja di public relations field & I can relate!

You know they love you when you received a box of chocolates after your talk.. tqvm urusetia. JPM memang selalu tak lupa CuteCarry jika ada seminar. Selalu sangat jemput. Appreciate much and I love uols semua 1000 times.

Cutecarry in Kluang to conduct 2 days seminar for Hospital Enche’ Besar Hajhah Kalsom, Kluang. Dah kali ketiga saya dijemput ke sini.. Kursus Law of Attraction ialah untuk membina semangat dan aura positif.
Law of Attraction & Make up Class yang dikendalikan oleh team CuteCarry.

Seminar Transformasi Kerjaya by CuteCarry.
Yayasan Pembangunan Ekonomi Malaysia (YAPEIM)

Bahagian Perkhidmata Farmasi Selangor.
Branding & Law of Attraction.
Thank you very much.

Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

Kursus yang ditawarkan adalah secara menyeluruh.  Kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus PEMBANGUNAN DIRI, IMEJ, PROTOKOL, MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.