Seminar Komunikasi, etika dan grooming/penampilan diri untuk setiausaha

CuteCarry telah dijemput untuk memberi ceramah/talk (or anything you want to call it) kepada sekumpulan setiausaha yang datang daripada seluruh Malaysia. Kursus ini dianjurkan oleh SETC Management. Peserta-peserta seminar ini adalah terdiri daripada pelbagai golongan daripada swasta, kerajaan dan juga separa kerajaan (semi government) dan telah diadakan di Langkawi.

Aspek utama yang ditekankan ialah daripada aspek komunikasi, etika dan penampilan.

CuteCarry bersama-sama dengan setiausaha-setiausaha yang mengikuti talk. I believe they have fun!! Masa bagi talk CuteCarry akan cuba supaya peserta tidak tidur dan bergembira. Rasanya tiada yang tidur ye!


My style: yess…you can move around the class!

Tatarias (make up) oleh my dear friend, Joey

Cantik tak dia lepas dimake up? Boss mesti bangga kalau setiausahanya pandai bergaya macam ni!

Komunikasi adalah aspek yang paling utama untuk setiausaha. Can you imagine if there’s a miscommunication between the secretary and her/his boss and it is like a major issue? It’s gonna be a disaster for sure!

Didalam talk tersebut, diberi juga cara-cara makan yang betul. Yes..memanglah kita tahu cara hendak makan tetapi jika ada 10 sudu dan garfu atas meja, ada juga sesetengah orang tidak tahu mana hendak pilih!

Setiausaha adalah cermin kepada ketuanya. Tanpa etika yang betul dan juga penampilan yang salah, memang kedua-duanya iaitu setiausaha ataupun ketuanya akan dipandang rendah. In a very simple word: NO CLASS

Keterangan lanjut mengenai grooming, ethics or protocol course from CuteCarry.com please click here or call 0193290397

Mengajar-mengajar juga, last-last ini hasilnya di Idaman Suri Langkawi!!! habis duit payment mengajar