Berbaju Melayu Lengkap Bertanjak di Binaan Lama Bersejarah Ratusan Tahun.

Where you coming from?” Me: Malaysia “Nice, nice dress” Wahhh terasa  macam selebriti pula di Iran bila orang ramai  yang ajak bergambar  kerana suka sangat dengan baju melayu dan tanjak. They loved the colour and gold and black songket. Head turner sungguh baju melayu ni. They loved our tradisional outfit, guys! Baju Melayu lengkap bersampin dan tanjak …

JANGAN MALU ‘REWARD’ DIRI SENDIRI

Seorang peserta  mengadu pada saya yang dia diperli oleh kakak ipar kerana membeli shawl berharga RM500. Dia yang bekerja sebagai kerani dikatakan membazir duit dan beli barang tak padan dengan gaji kerani. Peserta tu bagitahu dia mengumpul duit beberapa bulan untuk shawl tersebut. Terlalu teringin dan hanya beli sehelai je. Bukan selalu pun beli barang mahal.  “Pendapat …

Jom shopping RAYA hujung minggu ini (beratus-ratus booths!)

Kami akan berada di:- KL CALLING , Avenue K (sebelah KLCC) Jumaat (10th July) Booth A23, Aras 3 (bermula 10 pagi hingga 10 malam) MOOD REPUBLIK di PWTC (di sebelah booth Allya MySara) (bermula 10 pagi hingga 5 pagi) Jumaat (10th July) Sabtu (11th July) Ahad (12th July) ‪#‎anuarfaizalxcutecarry‬ @anuarfaizalofficial @cutecarry ANUARFAIZAL x CUTECARRY whatapp 0172872007. …

CuteCarry taja jersey pasukan bolatampar!

Oranges? Siapakah mereka? Mereka adalah Pegawai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD). CuteCarry adalah Oranges kerana saya adalah bekas PTD didalam batch itu. Batch yang dinamakan Oranges. Sejarah: Pada suatu masa dahulu saya pernah menjawat jawatan PTD dan telah meletakkan jawatan kerana ingin menumpukan perhatian kepada perniagaan semasa di Gred M48. Siapa kata kerja ‘government’ tak busy? …

15th July. Happy Birthday to me…(terkejut kena panggil pakcik!)

Another year older and another year wiser (ye ke wiser, bukan bertambah gedik ke?). CuteCarry meraikan hari kelahiran dalam keadaan yang simple kerana terlalu sibuk dengan aktiviti harian. Oleh itu, seperti tahun lepas sambutan dibuat di Rumah Kebajikan dan Bimbingan At-Taqwa, Puchong. Kediaman ini menempatkan anak-anak yatim dan miskin. Tetapi satu peristiwa berlaku pada petang …