JANGAN PAKAI BAJU KURUNG DENGAN BLAZER!

Majoriti wanita mesti pernah memakai baju kurung bersama blazer untuk hadir ke upacara formal dan rasmi, bukan? Bagi yang selalu memakai baju kurung dengan blazer, sila tonton video di bawah ini sehingga habis dan ikuti tips daripada Hafiz CuteCarry! Kadangkala saya melihat perkara ini telah menjadi trend dan kepastian bagi penjawat awam yang selalu berbaju …

KENAPA TAK BOLEH PAKAI SUNGLASSES TIRUAN?

Malaysia memang tidak dapat lari dengan cuaca yang panas terik, bagi penjagaan dan kesihatan mata, anda perlu memakai cermin mata gelap (sunglasses) untuk melindungi mata daripada silau cahaya mahupun sinaran UV matahari. Memang tidak dinafikan bahawa harga sunglasses original atau berjenama amat mahal harganya ada yang dari ratusan ringgit hingga ke ribu-ribu. Ramai merungut harganya …

Menyesal Buat Sulam Bibir

Disebabkan ramai yang berkongsikan kepada saya mengenai sulam bibir yang mereka buat tidak menjadi dan tidak seperti dalam jangkaan.  Ini semua adalah kerana obses nak cantik, memiliki bibir merah tanpa memakai sebarang lipstick.  Jadi sebelum hal ini menjadi lebih parah, saya tergerak hati untuk berkongsi dengan semua.  Bagi yang tak pernah tahu apa itu sulam …

Suami Geli Tengok Kepala Isteri Berkelemumur!

Saya sering mendapat private message daripada salah seorang follower yang berkongsikan masalahnya. Laila (bukan nama sebenar) berasa malu sangat dengan suaminya serta rakan sekerjanya, kerana masalah KELEMUMUR YANG TERUK. Maklumlah Laila seorang yang tidak bertudung, free hair. Sampai Laila bertanyakan kepada saya, PERLUKAH DIA MENUTUP KEPALANYA YANG BERKELEMUMUR ITU DENGAN MEMAKAI TUDUNG? Tambahnya lagi, bila …

PEWARNA KUKU MESRA WUDHUK

Kuku kusam, kering dan kuning dengan kunyit? Yang memasak tu comfirmlahkan, tapi yang tak pergi ke dapun langsung pun kuku buruk, haa macam mana tu? Oklah, kalau rasa susah sangat atau dah tahap malas boleh cuba trick ini. Pakai pewarna kuku jela. Tapi,, pasti ke pewarna kuku dekat rumah tu telus air wudhuk? Tak sama …

7 TIPS MEMILIH PAKAIAN UNTUK MASALAH LENGAN BESAR.

Kredit Gambar: drtrupiano Lengan besar macam-mana sekalipun, kalau kita tahu cara memilih baju yang betul, mesti nampak terletak elok dan cantik. Taklah bila nak pakai baju tu asyik stress! ketat, sendat dan padat ya amat uols! Salah satu cara mengatasi masalah lengan besar adalah dengan, 1. Memilih baju tangan berloceng (bell blouse) Kredit: gloria&sarah   …