ADA LAGI KE YANG PAKAI SAMFOO?

“Mariam telah mendapat undangan majlis makan malam di sebuah hotel yang bertemakan Chinese New Year.  Mariam berasa runsing sebab tak tahu nak gayakan outfit apa.  Dah la ramai VVIP yang akan datang, tak kan lah nak pakai baju yang biase-biase je”.  “ Alamak, nak pakai baju apa ni?!  Tak ada idea lah.  Susah pulak tema …

TAMPIL KASUAL DENGAN KEMEJA?

Pada zaman dulu, kemeja merupakan pakaian yang hanya dipakai oleh kaum lelaki, sehingga abad ke-20.  Namun, pada pertengahan 1800-an, kemeja mula digayakan oleh kaum wanita. Ramai yang beranggapan kemeja ni hanya boleh dipakai untuk ke pejabat dan majlis formal saja. Sebenarnya, kemeja juga boleh dipakai ketika melakukan aktiviti santai dan kasual. Nak tahu bagaimana? Jadi …

BUTIK BRANDED JUAL BARANGAN TIRUAN

Permainan yang sangat licik oleh sebuah butik yang menjual pakaian branded tiruan.  Butik mewah di Bangsar dipercayai telah menipu golongan VIP dengan menjual pakaian berjenama terkenal antarabangsa cetak rompak dengan harga ribuan ringgit setiap helai.  Jika dilihat dengan mata kasar, pakaian mewah tiruan yang dijual memang menyerupai pakaian original.   Hafiz CuteCarry pun pernah masuk …

PASTEL IS POWER!

Sempena kempen pakai suit yang CuteCarry adakan November ni, ramai yang tertanya-tanya warna suit apa yang sesuai dengan mereka. Takut warna suit terlalu over atau terlalu dull katanya’ Tahu tak, warna suit yang uols pakai ni pun main peranan tau’. Kalau boleh pilih warna suit yang sesuai dengan gaya, bentuk badan, dan warna kulit uols, …

TREND KASUT PELIK

Kasut yang mempunyai design yang pelik dan unik ini kebiasaannya amat digemari para influencer dalam dunia fesyen.  Mereka akan mencari kasut yang ‘one of a kind’ dimana lain daripada yang lain, senang cerita kasut itu dia sorang sahaja yang ada disebabkan rekaannya yang unik dan limited.  Jom tengok 4 rekaan kasut pelik yang menjadi pilihan …