MUDA TAPI NAMPAK TUA

“Saya selalu kena tegur, saya macam makcik-makcik, umur 30 ke atas. Kalau saya mengajar tuition pun, anak murid panggil saya makcik, bukannya cikgu, bukannya akak. Malunyaa, sediah rasa tau! Saya muda lagi, tapi orang ingatkan saya ni dah makcik-makcik. Rasa tertekan sangat sebab penampilan saya tak nampak muda.” – luahan hati Bella “You tahu tak …

EMCEE YANG COMOT

“Saya, Yem merupakan seorang freelance emcee untuk majlis korporat dan juga seorang pelawak Maharaja Lawak. Rakan-rakan terdekat sering kritik penampilan saya, katanya saya nampak comot.” “Setiap kali dikritik, saya rasa low motivated sangat sehinggalah saya berjumpa Hafiz CuteCarry untuk mengubah penampilan jadi lebih professional. Saya tak nak nampak comot lagi. Zaman sekarang ni memang ramai …

AKAUNTAN YANG NAMPAK MURAH

“Saya nak ubah penampilan jadi lebih bergaya dan nampak mahal. Bukan apa, bila jumpa klien, mereka selalu sangat minta harga diskaun, mungkin salah satu sebabnya imej saya sendiri yang nampak murah”. – luahan Aiman kepada CuteCarry. “Bila penampilan kita nampak murah, klien pun nak minta harga murah”. – Hafiz CuteCarry Cabaran CuteCarry adalah untuk cari …

PERUNDING KECANTIKAN YANG TAK CANTIK

“You perunding imej tapi penampilan tak meyakinkan, macam mana I nak beli produk dengan you”.  Itulah yang ayat kecaman yang selalu Leha dapat daripada kliennya.  Leha mengadu kepada saya sebab dapat kritikan daripada kliennya mengenai imej penampilannya. Sedih tak tidur malam tau bila klien tegur cakap penampilan tak cantik. Leha seorang perunding kecantikan dan guru …

NAK BERJAYA PUN MESTI KENA ADA GAYA, UOLS’

Kenapa I cakap macam tu? Okay I nak tanya uols, pernah ke uols nampak orang yang berjaya tu penampilan dia selekeh, tak bermaya, hambar, n busuk? Kalau ada, mungkin dia belum belajar dengan CuteCarry.     Bergaya tak semestinya kena beli baju yang mahal-mahal tau, guys! Yang penting pakaian, tudung, kasut tu sesuai dengan bentuk badan, …

MANAGER SELEKEH

“Saya rasa selekeh. Isteri saya pun nak saya berubah. Kerjaya saya memerlukan saya untuk berurusan dengan golongan orang atasan, VVIP. Saya rasa tak yakin dan malu jika berurusan dengan klien. Jadi saya rasa saya perlu mengubah penampilan. Saya nak tampil presentable, tidak terlalu formal, dan santai.” – Itulah luahan hati Manager yang selekeh ni. Bila …