Pelakon Saharul Ridzwan Serik Dah Pakai Pakaian ‘BRANDED’.

Pelakon Saharul Ridzwan, 29 tahun, memang mempunyai mentaliti dan hobi yang mahal, dimana dia minat membeli pakaian branded yang berharga berpuluhan ringgit. Menurut Saharul, hobinya dapat memberi rasa kepuasan dalam hidupnya selepas memiliki pakaian branded. Contoh pakaian ‘streetwear’ yang selalu menjadi kegemarannya ialah Bogo, AJ’s dan Yeezy. Selamat tinggal kepada semua pakaian berjenama mewah miliknya …

JANGAN MALU ‘REWARD’ DIRI SENDIRI

Seorang peserta  mengadu pada saya yang dia diperli oleh kakak ipar kerana membeli shawl berharga RM500. Dia yang bekerja sebagai kerani dikatakan membazir duit dan beli barang tak padan dengan gaji kerani. Peserta tu bagitahu dia mengumpul duit beberapa bulan untuk shawl tersebut. Terlalu teringin dan hanya beli sehelai je. Bukan selalu pun beli barang mahal.  “Pendapat …

ELEGAN PRAMUGARI, PTD dan PERUNDING IMEJ

Pada masa kecil beliau pernah melalui fasa kemiskinan sehinggakan hanya makan nasi dengan kicap. Itu adalah momen yang diingati oleh Diana Sim, wanita kelahiran Sibu, Sarawak. Pengalaman yang beliau peroleh daripada susah payah ini membuatkan dia cekal sehingga berjaya menggenggam Ijazah Sarjana Muda Sastera dengan Pendidikan daripada Universiti Sains Malaysia (USM). Badan tinggi lampai dan …

5 MOMENT & ANNIVERSARY KUCH-KUCH HO TA HEI YANG KE 20.

Kredit Pict:Yogen Shah   Kajol dan Shah Rukh Khan memang pasangan yang ideal dalam panggung. Sekarang ini, masing-masing dah berusia, tetapi masing-masing masih hebat lagi ok!     Semperna Deepavali kita throwback kisah percintaan antara Rahul, Anjali dan Tina yang sangat menyayat hati. Baru-baru ini, Kuch-Kuch Ho Ta Hei telah menyambut ulang tahun yang ke …

REAKSI MODEL KETURUNAN BANGLADESH SETELAH DIKUTUK MAKCIK BAWANG!

Apalah masalah sesetengah manusia yang selalu merasa apa mereka fikir itu betul. Dah rasa macam sinetron pula. Ada sahaja benda yang tak dipuas hatikan. Panas hati kenapa? Baru-baru ini viral kisah seorang model dari Bangladesh yang menjadi model di London Fashion Week. Ada yang mengatakan rupa Bangladeshnya itu banyak ada di Kuala Lumpur. Ramzan Miah …

KENAPA KERABAT RAJA PILIH BAWAL?

Kalau uols perasan look bagi kebanyakan kerabat diraja adalah tudung bawal. Masih relevan lagi ok zaman sekarang mengenakan bawal dan tidak lapuk ditelan zaman. Walaupun saya tidak memakai tudung, saya pasti tudung bawal jika kena gaya nampak exklusif, lebih stabil, mudah digayakan dan kemas! Perasan tak, jika kerabat diraja memakai selempang dan pakaian diraja. Bila …