MUDA TAPI NAMPAK TUA

“Saya selalu kena tegur, saya macam makcik-makcik, umur 30 ke atas. Kalau saya mengajar tuition pun, anak murid panggil saya makcik, bukannya cikgu, bukannya akak. Malunyaa, sediah rasa tau! Saya muda lagi, tapi orang ingatkan saya ni dah makcik-makcik. Rasa tertekan sangat sebab penampilan saya tak nampak muda.” – luahan hati Bella “You tahu tak …

TAMPIL KASUAL DENGAN KEMEJA?

Pada zaman dulu, kemeja merupakan pakaian yang hanya dipakai oleh kaum lelaki, sehingga abad ke-20.  Namun, pada pertengahan 1800-an, kemeja mula digayakan oleh kaum wanita. Ramai yang beranggapan kemeja ni hanya boleh dipakai untuk ke pejabat dan majlis formal saja. Sebenarnya, kemeja juga boleh dipakai ketika melakukan aktiviti santai dan kasual. Nak tahu bagaimana? Jadi …

FESYEN PAKAIAN MENGANDUNG ALA-ALA SELEBRITI

‘Saya mengandung dah 6 bulan dan selalu ada masalah dengan pemilihan baju. Saya tak pandai nak suai padan baju dengan tubuh badan yang semakin sarat membesar ni’.  – luahan salah seorang follower CuteCarry Ramai wanita hamil buntu dan bertanya kepada saya, apa pakaian yang sesuai untuk preggy women. Tak semestinya anda mengandung anda tak boleh …

EMCEE YANG COMOT

“Saya, Yem merupakan seorang freelance emcee untuk majlis korporat dan juga seorang pelawak Maharaja Lawak. Rakan-rakan terdekat sering kritik penampilan saya, katanya saya nampak comot.” “Setiap kali dikritik, saya rasa low motivated sangat sehinggalah saya berjumpa Hafiz CuteCarry untuk mengubah penampilan jadi lebih professional. Saya tak nak nampak comot lagi. Zaman sekarang ni memang ramai …

AKAUNTAN YANG NAMPAK MURAH

“Saya nak ubah penampilan jadi lebih bergaya dan nampak mahal. Bukan apa, bila jumpa klien, mereka selalu sangat minta harga diskaun, mungkin salah satu sebabnya imej saya sendiri yang nampak murah”. – luahan Aiman kepada CuteCarry. “Bila penampilan kita nampak murah, klien pun nak minta harga murah”. – Hafiz CuteCarry Cabaran CuteCarry adalah untuk cari …

PERUNDING KECANTIKAN YANG TAK CANTIK

“You perunding imej tapi penampilan tak meyakinkan, macam mana I nak beli produk dengan you”.  Itulah yang ayat kecaman yang selalu Leha dapat daripada kliennya.  Leha mengadu kepada saya sebab dapat kritikan daripada kliennya mengenai imej penampilannya. Sedih tak tidur malam tau bila klien tegur cakap penampilan tak cantik. Leha seorang perunding kecantikan dan guru …