Portal online membeli-belah paling mudah!

Kredit Gambar: thetelegraf Whattt.. Masih ramai yang tak ada online banking? Eh, macam mana nak membeli belah online ni uols.. Mesti kena ada ok. Bukan hanya shopping, bayar bil, saman dan segala macam perkara kita boleh lakukan hanya klik-klik sahaja. Mudah tau! Zaman dah berubah, saya percaya ramai rakyat Malaysia yang sangat suka membeli-belah secara …

KENAPA KERABAT RAJA PILIH BAWAL?

Kalau uols perasan look bagi kebanyakan kerabat diraja adalah tudung bawal. Masih relevan lagi ok zaman sekarang mengenakan bawal dan tidak lapuk ditelan zaman. Walaupun saya tidak memakai tudung, saya pasti tudung bawal jika kena gaya nampak exklusif, lebih stabil, mudah digayakan dan kemas! Perasan tak, jika kerabat diraja memakai selempang dan pakaian diraja. Bila …

SEJARAH JEANS SUATU KETIKA DULU

Kredit Gambar: truefitdenim.com Siapa yang tak pernah pakai jeans tu kategori pelik kut. Ehh over ke statement ni? Mungkin tidak pelik jika anda lahir sebelum tahun 1960. Bermakna jenis old school dan tidak akan pakai jeans. Tapi uols tahu ke sejarah jeans? Sejarahnya dah lama tau, bermula pada tahun 1600 yang popular di Eropah. Nama …

SUKA DUKA COLONEL PEMILIK KFC

Kredit: iluminasi.com Kalau kita melihat iklan ayam goreng, pasti teringatkan ayam goreng KFC yang rangup dan sangat beraroma. Sangat menyelerakan! Tiada istilah terlambat walaupun sudah sangat tua untuk berjaya. Kisah inspirasi jatuh bangunnya lelaki tua ini membantu ramai golongan muda masa kini, terus berusaha untuk berjaya dalam perniagaan. Malulah, orang tua boleh berjaya, kita muda-muda …

EMAS MENJADIKAN WANITA AWET MUDA!

Wanita perlu memakai banyak barangan kemas untuk sihat dan awet muda. Emas telah lama dianggap sebagai logam yang paling berharga, dan nilainya telah digunakan sebagai piawai untuk banyak¬†matawang¬†dalam sejarah. Dinegara kita sekarang, pengeluaran emas kebanyakannya datang dari 14 lombong di Pahang, Kelantan dan Terengganu. Kita dikenali sebagai “Malaysian Gold Belt” dari jajaran ketiga-tiga negeri itu. …

JENIS PENCUCI MUKA

Kredit:olgalorencinskincare.com Berlambak-lambak produk kecantikan diluar sana. Baru-baru ini saya post 1 entri berkenaan 14 produk yang merbahaya dipasaran. Dan ini adalah tips memilih produk mengikut jenis kulit. 1. KULIT KERING Kulit kering akan ternampak tua, kering, kusam dan tidak bermaya. Carilah pencuci jenis krim untuk menyeimbangkan PH kulit kering menjadi sedikit lembap. Padankan dengam pelembap …