PEMILIHAN SELUAR SLACK DAN BENTUK BADAN

  Menjadi masalah jika kita berbadan pendek dan memiliki aset extra seperti perut yang buncit dan punggung yang lebar. Paling mengerikan bila memilih potongan seluar yang salah. Perit! Kebiasaanya badan besar memiliki perut yang buncit atau memiliki punggung yang lebar. Itu tidak boleh dielak..   Ini adalah tips pemilihan yang betul beserta penerangan lengkap:   …

TIPS MUDAH PILIH LIPSTICK

Pernah tak terkena, bila pakai lipstik kenapalah nampak kusam! Tak cantik.. Tapi, bila tengok orang lain pakai cantik mengancam pula..   7 JENIS LIPSTIK. -Matte pigmented, tahan lama dan tidak berkilau. -Sheer ( lip balm) tidak memiliki pigmentasi yang kuat dan memiliki moisturizer yang tinggi. -Satin lembap dan tidak full coverage, pilihan artis korea tidak …

12 PENJAGAAN KULIT KEPALA UNTUK WANITA BERTUDUNG DARI RUMAH.

Rambut bercabang, kering, tudung pun berbau hapak boleh terjadi kepada wanita yang tidak menjaga kebersihahan rambut dan kulit kepala. Kenapa malas? Salah memilih produk, dan tidak mencuci bersih kepala selepas mewarnakan akan menjadikan kulit kepala anda bermasalah juga. Soo jaga-jaga, salah perawatan pun mengundang parahnya. Alamak! Ini adalah tips penjagaan mudah dipraktikkan setiap masa walau …

FESYEN PALAZZO FORMAL KE?

  Berdebat orang bila soalan ini diajukan dalam media sosial. Pandangan saya boleh je tetapi kena sesuai dengan material, potongan dan padanan top. 1. Palazzo Formal ke pejabat Pilih material slack dan dipadankan dengan kemeja atau blouse. Sarungkan fitted jacket. Saya cadangkan warna gelap.   2. Palazzo Semi formal Material slack tetapi warna lebih pelbagai. …

BAJU KURUNG FORMAL TAPI TAK NAMPAK MACAM MAKCIK

Malas, panas, rimas dan melekit bila memakai baju kurung pada zaman sekarang, itu antara alasan yang tidak boleh dipakai. Beruntunglah siapa yang masih minat dan mahu memakai baju kurung pada zaman sekarang setiap harikan! Baju kurung formal dikenakan bila kita pergi ke satu-satu majlis dan masa. Suka saya contohkan wanita professional yang cantik dan manis …

MOISTURIZER UNTUK KULIT KERING

Kulit muka kusam, berkerak-kerak, & terasa gatal. Haaa itulah ciri-ciri kulit kering. Sakitnya hati bila kulit muka kering tiba-tiba. Sudahlah nampak muka lebih tua dari usia. Ramai yang pening memilih pelembap muka yang terbaik. Di sini saya dah siapcsiao senaraikan pelembap dan harga yang bersesuaian untuk kulit wajah dan poket anda! Tahukan anda, pelembap muka …